Programozó versenyek

ACM ICPC Central European Regional Contest, Prague, 2007, 2011, Practice Session

2011. november 29. 18:45 – 2012. február 1. 0:00

Karakterfelismerés

Az egyetem vett egy új optikai karakterfelismerő (OCR) programot. A programot arra használják, hogy a papíralapú dokumentumokat elektronikus formába alakítsák. Sajnos az átalakítási folyamat nem 100%-ig megbízható, ugyanis a program bizonyos karaktereket nem ismer fel. A feladatod, hogy írj egy olyan programot, amely meghatározza a felismerési folyamat hatékonysági mutatóját. Ez a mutató egy R/A alakú hányadosként számítható ki, ahol R a felismert, A pedig az összes karakter száma. A sorvége (újsor) karaktereket nem tekintjük karakternek.

A bemenet specifikációja

A bemenet N tesztesetet tartalmaz. A számuk (N) a bemenet első sorában van megadva. Minden teszteset legalább egy sornyi feldolgozott szövegből áll, amelyben a fel nem ismert karaktereket a „#” karakter jelöli. Minden egyes teszteset után egy üres sor áll, beleértve az utolsót is. Más sorok nem lehetnek üresek. Egyik sor sem hosszabb 100 karakternél.

A kimenet specifikációja

Minden tesztesethez pontosan egy sort kell a kimenetre írni. Ennek a sornak az „Efficiency ratio is X%.” mondatot kell tartalmaznia, ahol X a mutató értéke százalékban kifejezve, egy tizedesjegyre kerekítve (a 0.05-öt 0.1-re kell kerekíteni). A pontos formátumot lásd a példában.

Példa bemenet

  1. 3
  2. Pr#nt ex##tly one##ine for#eac# te#t c#se.
  3. None.
  4. The i#put consists of
  5. N test ca#es. The number
  6. of th#m (N) is given on
  7. the first #ine
  8. of the#input#file.
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Efficiency ratio is 78.6%.
  2. Efficiency ratio is 100%.
  3. Efficiency ratio is 94%.
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.