Programozó versenyek

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny, gyakorló feladatsor

2012. október 26. 20:00 – 2012. november 23. 0:00

Harangszó

Harangváros településen egy új óraművet szereltek fel az öreg templomtoronyba. Az új szerkezet minden egész órában megszólaltatja a harangot, mégpedig pontosan annyiszor, amennyit az óra kismutatója mutat (tehát például kétszer szólaltatja meg 2 órakor, mint ahogy 14 órakor is). A harang ezenkívül megszólal egyszer minden egész óra után negyed órával, kétszer minden egész óra után fél órával és egyszer minden egész óra előtt negyed órával mindennap és minden éjjel. Amióta az új óraművet felszerelték, a turisták folyton azt kérdezgetik az öreg harangozótól, hogy hányszor szólal meg a harang két időpont között. A harangozónak szüksége van a segítségedre, hogy minél gyorsabban meg tudja válaszolni ezeket a kérdéseket.

A feladatod, hogy írj egy programot, amely kiszámítja, hogy hányszor szólal meg a harang egy nap két időpontja között.

A bemenet specifikációja

A bemenet számos tesztesetet tartalmaz. Minden teszteset egy sorból áll, amely két időpontot tartalmaz egy szóközzel elválasztva. Az időpontok formátuma HH:MM, ahol HH az óra, amely egy 0 és 24 közötti érték egy vagy két számjeggyel megadva, MM pedig a perc, amely 0 és 59 közé esik, és pontosan két számjeggyel van megadva. Egy nap első időpontja 0:00, az utolsó pedig 24:00. A két időpont egy napra esik, és az első időpont (a kezdési idő) mindig kisebb, mint a második (a befejezési idő).

A kimenet specifikációja

Minden tesztesetre egy sort kell a kimenetre írni egyetlen egész számmal, amely megadja, hogy hányszor szólal meg a harang a megadott két időpont között, nem beleértve a kezdési időt, beleértve viszont a befejezési időt.

Példa bemenet

  1. 0:15 1:00
  2. 14:30 14:45
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. 4
  2. 1
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.