Programozó versenyek

Programozási technológiák ZH 2014-03-04 K14

2014. március 4. 14:30 – 2014. március 4. 15:08

Sor-, szó- és karakterszámlálás

Írjon programot, amely a bemenetéről olvasott szövegben azon sorok esetén, amelyek tartalmaznak egy inputként kapott szöveget (s), képernyőre írja, hogy hány olyan sor van, amely tartalmazza a kérdéses szöveget, ezen sorokban összesen hány szó ill. hány karakter található! (Vagyis tulajdonképpen a "grep <s> | wc" Unix-parancs végrehajtásáról van szó, ahol <s> az inputként kapott szöveg.) A szövegben csak az angol ábécé kis- és nagybetűi, írásjelek (pont, vessző, kettőspont, pontosvessző, felkiáltó és kérdőjel), valamint whitespace karakterek szerepelnek. Az írásjelek mindig a tőlük balra található szóhoz tapadnak, vagyis velük egy szót alkotnak.

A bemenet specifikációja

A bemenet első sorában egyetlen szó (s) szerepel (ennek az előfordulását kell majd a bemenet további részében keresni). A bemenet további részében állományvégjelig tetszőleges szöveg szerepelhet.

A kimenet specifikációja

A kimenetre három egész szám kerül, egymástól szóközzel elválasztva: azon sorok száma, amelyekre illeszkedett az s szöveg

Példa bemenet

  1. ipsum
  2. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In imperdiet erat non 
  3. gravida vulputate. Aenean malesuada, justo a accumsan aliquam, nisl massa 
  4. mollis quam, a blandit urna metus id nisl. Nullam feugiat vestibulum augue hendrerit volutpat. Duis dapibus euismod nisi ut rhoncus. Vivamus lacinia porta erat, in volutpat eros molestie sit amet. 
  5. Vestibulum iaculis quam tellus, ac auctor ante consequat ut. Morbi et 
  6. nisl quis massa pharetra ullamcorper. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
  7. adipiscing elit. Aenean tincidunt rhoncus metus non ultricies. Vestibulum in luctus magna. Suspendisse non fermentum nulla, eget fermentum diam. Duis bibendum nisl augue. 
letöltés szöveges állományként

Példa kimenet

  1. 2 23 158
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.