Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, egyéni verseny, 2014. április 13.

2014. április 13. 10:15 – 2014. április 13. 15:15

Nyelvfelismerés

Az angol, a spanyol, a német, a francia, az olasz és az orosz a 6 legelterjedtebb nyelv az Európai Unió országaiban. A fenti ábra az angolul beszélők arányát mutatja a különböző európai országokban. Mindegyik nyelvben megvan a megfelelője az angol „HELLO” szónak. A spanyolban például a „HELLO”-val egyenértékű szó az „HOLA”. Németül, franciául, olaszul és oroszul a „HELLO” (vagy egy hasonló) jelentésű szó rendre a „HALLO”, a „BONJOUR”, a „CIAO” és a „ZDRAVSTVUJTE”.

Ebben a feladatban egyszerű dolgod lesz. Meg lesz adva a fenti hat szó egyike vagy egy másik szó, és meg kell próbálnod felismerni, melyik nyelvből való.

A bemenet specifikációja

A bemenet legfeljebb 2000 sorból áll. Minden sor egy S sztringet tartalmaz. Feltételezheted, hogy a sztring minden karaktere angol nagybetű, és hogy a sztring legfeljebb 14 karakter hosszúságú. A bemenetet egy olyan sor zárja, amely egyetlen '#' karakterből áll (aposztrófok nélkül). Ezt a sort nem kell feldolgozni.

A kimenet specifikációja

A bemenet minden sorára (az utolsót kivéve) egy sort kell a kimenetre írni, amely a teszteset sorszámát követően egy nyelv nevét tartalmazza angolul. Ha a bemeneten olvasott sztring a „HELLO”, az „HOLA”, a „HALLO”, a „BONJOUR”, a „CIAO” vagy a „ZDRAVSTVUJTE” egyike, akkor a megfelelő nyelv nevét kell kiírni, amely rendre „ENGLISH”, „SPANISH”, „GERMAN”, „FRENCH”, „ITALIAN”, illetve „RUSSIAN”. Ha a bemeneten olvasott sztring nem a felsorolt 6 sztring egyike, akkor az „UNKNOWN” sztringet kell kiírni (idézőjelek nélkül). A kimenetre írt sztringeknek is csupa nagybetűből kell állniuk. Lásd a példa bemenethez tartozó kimenetet a részletes formátumért.

Példa bemenet

  1. HELLO
  2. HOLA
  3. HALLO
  4. BONJOUR
  5. CIAO
  6. ZDRAVSTVUJTE
  7. #
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Case 1: ENGLISH
  2. Case 2: SPANISH
  3. Case 3: GERMAN
  4. Case 4: FRENCH
  5. Case 5: ITALIAN
  6. Case 6: RUSSIAN
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.