Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, egyéni verseny, 2014. április 13.

2014. április 13. 10:15 – 2014. április 13. 15:15

Az Emoogle-mérleg

Van egy nagyon híres és népszerű barátunk a feladatkészítők között. Olyannyira híres, hogy a neve nem is lényeges. Néhány csodálója nemrégiben az „Emoogle” becenevet adta neki. Maradjunk mi is ennél a névnél! Amilyen kedves, barátságos és nagylelkű fickó, Emoogle gyakran látja vendégül a többi feladatkészítőt. Néha azt beszélik, hogy a fogadásai nagyrészt annak köszönhetők, hogy ha nem szánna rájuk elég időt, az könnyen „problémákhoz” vezetne. De ne is figyeljünk az ilyen badarságokra!

Azt is beszélik, hogy ez a figyelemreméltó ember hamarosan megnősül. Hogy kellő tisztelettel köszöntsék e neves alkalmat, a kollégái úgy döntöttek, hogy elkészítenek egy könyvet „99 indok arra, hogy Emoogle vendégül lásson minket” címmel. A könyvben megemlített minden egyes indoknak van egy sorszáma. Például: Emoogle vendégül kell lásson minket, mert

  1. ha nem, az problémákhoz vezet; :)
  2. a legutóbbi programozó versenyen a potya feladatát kevesebb, mint 10 csapat oldotta meg;
  3. hamarosan betársul egy világhírű búvárszemüveg-gyártó vállalathoz;
  4. a futball-világbajnokság egyik meccsére szóló jegyet talált, miközben reggel felásta a hátsó kertjét;
  5. épp most alakult egy új rajongói klubja a Facebookon;
  6. megfeledkezve egy randevúról a leendő feleségével, amely egybeesett egy Topcoder egykörös versennyel, részt vett a versenyen (Isten kegyelmezzen a lelkének!);
  7. egy programozó versennyel (talán ezzel?) ünnepeljük a házasságát;
  8. hamarosan eljegyzése lesz;
  9. egyszerűen csak mert ő a nagy és kedves és édes Emoogle.

Ha van további ötleted, hogy miért is kellene bulit szerveznie, szívesen vennénk. Dobj egy e-mailt az emoogle.party@gmail.com címre!

Ezen a ponton a drága Emoogle testvérünk talán emlékeztetni szeretne minket, hogy eddig már hányszor is adott fogadást. Ezért bevezetjük az Emoogle-mérleget, amelyet a következőképpen definiálunk:

Emoogle-mérleg = ahányszor Emoogle-nek a könyv szerint fogadást kellene adnia – ahányszor ténylegesen fogadást adott

Ebben a feladatban az Emoogle-mérleget kell meghatároznod. Kívánjuk, hogy az Emoogle-mérleg mindig egy egészséges negatív érték legyen, és hogy a drága Emoogle testvérünknek nagyon boldog házasélete legyen!

A bemenet specifikációja

A bemenet legfeljebb 75 tesztesetet tartalmaz. Minden teszteset egy eseménysorozatot ír le. A tesztesetek egy N egész számmal kezdődnek (1 ≤ N ≤ 1000), amely a tesztesetben szereplő események számát jelöli. Ezt egy N egész számból álló sor követi, amelyek mindegyike egy eseményt reprezentál. Ezek az egészek 0 és 99 közé esnek. Egy 1 és 99 közé eső érték azt jelenti, hogy egy fogadásra okot adó esemény következett be, a 0 pedig azt, hogy Emoogle fogadást adott.

A bemenet végét egy olyan eset jelzi, amelynél N = 0. Ezt az esetet nem kell feldolgozni.

A kimenet specifikációja

Minden tesztesetre egy sort kell a kimenetre írni „Case XY” formátumban, ahol X a teszteset sorszáma, Y pedig a teszteset Emoogle-mérlege.

Példa bemenet

  1. 5
  2. 3 4 0 0 1
  3. 4
  4. 2 0 0 0
  5. 7
  6. 1 2 3 4 5 0 0
  7. 0
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Case 1: 1
  2. Case 2: -2
  3. Case 3: 3
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.