Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, egyéni verseny, 2014. április 13.

2014. április 13. 10:15 – 2014. április 13. 15:15

Szolárium

A Napfény Kft. számos érmével működő szoláriumot üzemeltet. A kutatások kimutatták, hogy ha egy vendég érkezésekor egyetlen szabad ágy sincs, a vendég sarkon fordul, és elmegy, a cég pedig emiatt jelentős bevételtől esik el. A feladatod, hogy írj egy programot, amely megadja a cégnek, hogy hány vendég távozott barnulás nélkül.

A bemenet specifikációja

A bemenet egy vagy több szalon adataiból áll. A bemenet végét egy 0-t tartalmazó sor jelzi. Az egyes szalonok adatai külön sorokban helyezkednek el. Minden sor egy pozitív egész számmal kezdődik, amely a szalonban található szoláriumágyak számát adja meg. Ezt követi egy szóköz, majd angol nagybetűk egy sorozata. A sorozatban a betűk párosával fordulnak elő. Az első előfordulás egy vendég érkezését, a második ugyanazon vendég távozását jelöli. Egyik betű sem fordul elő kettőnél többször. Azok a vendégek, akik barnulás nélkül távoznak, mindig az éppen barnulók előtt teszik ezt. Legfeljebb 20 ágy van szalononként.

A kimenet specifikációja

Minden szalonra egy mondatot kell a kimenetre írni, amely megadja, hogy hány vendég távozott barnulás nélkül (ha volt ilyen). Használd az alább látható formátumot!

Példa bemenet

  1. 2 ABBAJJKZKZ
  2. 3 GACCBDDBAGEE
  3. 3 GACCBGDDBAEE
  4. 1 ABCBCA
  5. 0
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. All customers tanned successfully.
  2. 1 customer(s) walked away.
  3. All customers tanned successfully.
  4. 2 customer(s) walked away.
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.