Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2015. április 15., Sz10 ZH

2015. április 15. 10:05 – 2015. április 15. 11:45

Extra szóközök

A programozásban az egymás melletti fehér karaktereket csak arra használjuk, hogy olvashatóbbá tegyük a kódot, így majdnem minden prorgamozási nyelv (néhány ezoterikus nyelvtől eltekintve) figyelmen kívül hagyja őket. Általában a fehér karakterek több fajtáját különböztetjük meg: magát a szóközt, a tabulátort, az újsor karaktert, többféle vezérlő karaktert stb. A tabulátor és a szóközök használata az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb szent háborút okozzák a programozók világában, mivel nincs általánosan elfogadott szabály arra vonatkozóan, hogy mit használjunk a kód tördeléséhez: tabulátort vagy szóközöket.

Ebben a szent háborúban te a tabulátor oldalán állsz, és a projektjeidben alkalmazott konvenció szerint is csak tabulátorokat használhatsz a kódok tördelésére. Nemrég azonban észrevetted, hogy valaki szóközöket használ helyettük. A szövegszerkesztőinkben egy tabulátor karakter éppen úgy jelenik meg, mint négy szóköz, ezért elhatároztad hogy írsz egy szövegelemző programot, amely kicseréli a szomszédos szóközöket egy szóközre. Ezután már könnyebben megtalálod a nem megfelelően tördelt kódokat.

A bemenet specifikációja

A bemenet első sorában T, a tesztesetek száma szerepel (T ≤ 100). Minden teszteset első sora egy N egész számot tartalmaz (N ≤ 50). A következő N sorban áll az a szöveg, amelyben az extra szóközöket kell keresni. A maximális sorhossz 500 karakter.

A kimenet specifikációja

Minden teszteset kimenetének első sorába egy „Case T:” alakú sort kell írni, ahol T a teszteset sorszáma (1-ről indulva). A következő N sornak a bemeneten olvasott szöveget kell tartalmaznia egymás melletti szóközök nélkül. A tesztesetek kimenetei között egy-egy üres sornak kell állnia. Lásd a példa kimenetet a pontos formátumért.

Példa bemenet

  1. 2
  2. 3
  3. Sample test one:
  4.   there was 2 spaces and 
  5. here are also  2  spaces
  6. 2
  7. Sample test two:
  8.      there was 4 spaces
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Case 1:
  2. Sample test one:
  3.  there was 2 spaces and 
  4. here are also 2 spaces
  5. Case 2:
  6. Sample test two:
  7.  there was 4 spaces
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.