Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2015. április 15., Sz12 ZH

2015. április 15. 12:05 – 2015. április 15. 13:45

Csomagolás vakációra

Mr. Beannek sokszor meggyűlik a baja a bőröndje bepakolásával vakációk előtt. Az elkövetkező ünnepre azonban gondosan készül. Azért veszi most komolyabban a dolgot, mert a menyasszonyával találkozik. Veled is gyakran felveszi a kapcsolatot mint egy programozó baráttal, aki tanácsokkal látja el. Mindig elbizonytalanodik, amikor ajándékdobozt vásárol a menyasszonyának, mert nem tudja eldönteni, hogy elfér-e majd a bőröndjében vagy sem. Néha egy doboz nem fér el a bőröndben egy bizonyos helyzetben, de elforgatva a dobozt már elfér. A dobozoknak ez a furcsa viselkedése komoly fejtörést okoz neki.

Hogy egyszerűsítse az életét, vásárolt egy másik bőröndöt, amelynek megegyezik a hossza, a szélessége és a magassága: mindhárom 20 hüvelyk. Ez a bőrönd belsejének a mérete, azaz egy 20 hüvelyk hosszúságú, szélességű és magasságú doboz éppen elfér benne. Azt is elhatározta, hogy kizárólag téglatest alakú dobozokat vásárol, és hogy egy mérőszalagot tart magánál. Így amikor kiválaszt egy (téglatest alakú) dobozt, gyorsan leméri a hosszát, a szélességét és a magasságát. De még így sem tudja eldönteni, hogy el fog-e férni a doboz a bőröndjében vagy sem. Szüksége van hát a segítségedre. Írj neki egy programot, amely kiszámítja, hogy egy téglatest alakú doboz elfér-e a bőröndjében, ha ismerjük a doboz hosszát, szélességét és magasságát, ügyelve arra, hogy a doboz oldalainak párhuzamosaknak kell lenniük a bőrönd oldalaival.

A bemenet specifikációja

A bemenet egy T egész számmal kezdődik, amely a tesztesetek számát adja meg (T ≤ 100).

A következő T sor mindegyike három egész számot tartalmaz, L-et, W-t és H-t, amelyek rendre egy téglatest alakú doboz hosszát, szélességét és magasságát jelölik (1 ≤ LWH ≤ 50).

A kimenet specifikációja

Minden tesztesetre egyetlen sort kell a kimenetre írni. Ha a doboz elfér a bőröndben valamilyen helyzetben úgy, hogy a doboz oldalai párhuzamosak a bőrönd oldalaival, akkor ez a sor a „Case #: good” szöveget tartalmazza, különben pedig a „Case #: bad” szöveget. A kimeneten a # helyére a teszteset sorszámát kell helyettesíteni.

Lásd a példa bemenetet és a példa kimenetet a pontos formátumért.

Példa bemenet

  1. 2
  2. 20 20 20
  3. 1 2 21
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Case 1: good
  2. Case 2: bad
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.