Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2015. május 20., Sz14 ZH

2015. május 20. 14:05 – 2015. május 20. 15:50

Lövésük sincs

Írjon programot, amely az első parancssori argumentumaként megadott szöveges állományból állományvégjelig soronként egy-egy ország labdarúgó-válogatottjáról készített kimutatás adatait olvassa be! Egy válogatottról azt tartjuk nyilván, hogy milyen eredményeket ért el eddigi ellenfeleivel szemben, illetve mi a válogatott hivatalos stadionjának az elnevezése. Egy sor felépítése a következő:

országnév;eredmény[;eredmény]…;stadionnév

Az országnév egy legfeljebb 30 karakter hosszú, csak angol betűket, kötőjelet (mínuszjelet) és szóköz karaktert tartalmazó sztring. Az eredmény egy X:Y alakban megadott sztring, ahol X és Y is egy nemnegatív egész szám; X a rúgott, Y a kapott gólok számát adja meg. A stadionnév egy legfeljebb 30 karakter hosszú, csak angol betűket, számjegyeket, kötőjelet (mínuszjelet) és szóköz karaktert tartalmazó sztring. Az adatokat a sorban egy-egy pontosvessző karakter választja el egymástól.

A program határozza meg és írja a standard kimenet első sorába azt, hogy hány olyan ország van, amely egyetlen meccsén sem kapott gólt! A további sorokba ezeknek az országoknak a nevét írja ki a program, az állományban való előfordulásuk sorrendjében, soronként egyet-egyet!

Példa bemenet

  1. Magyarorszag;3:1;0:1;Puskas Ferenc Arena
  2. Andorra;2:2;Estadi Nacional
  3. Brazilia;4:0;3:2;1:7;Maracana
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. 0
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.