Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2015. október 27., K12 ZH

2015. október 27. 12:05 – 2015. október 27. 13:45

Minyonok

A minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.

Ám egy Kevin nevű minyonnak eszébe jut egy terv. Két társával az oldalán neki akar vágni a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. Ahhoz, hogy a terve sikerrel járjon, azonban alaposan meg kell fontolnia, hogy melyik két társával vág neki az útnak. Az ön feladata, hogy írjon Kevin számára egy programot, amely a standard bemenetről állományvégjelig minyonok adatait olvassa be soronként, összesen legalább 2-t, legfeljebb 20-at. Egy sor felépítése a következő:

minyon_neve;éhség;lelkesedés;nadrág_mérete

A minyon_neve egy legfeljebb 30 karakter hosszú, csak angol betűket tartalmazó egyedi sztring. Az éhség és a lelkesedés egyaránt 0 és 100 közötti egész szám, míg a nadrág_mérete az „S”, „L”, „XL” és „XXL” sztringek egyike. Az adatokat a sorban egy-egy pontosvessző (;) karakter választja el egymástól.

Két minyon közül az a jobb útitárs, amelyik lelkesebb, két azonosan lelkes minyon esetében pedig a nevük lexikografikus sorrendjének megfelelően rangsorolja őket Kevin.

A kimenetre pontosan két sort kell írni, melyek egy-egy minyon nevét, éhségét, valamint a nadrágjának a méretét tartalmazzák

minyon_neve éhség (nadrág_mérete)

formátumban. Az első sorba a legjobb útitársnak számító, a második sorba pedig a második legalkalmasabb minyon adatai kerüljenek!

Példa bemenet

  1. Bob;87;100;S
  2. Dave;43;10;L
  3. Stuart;50;30;L
  4. Jerry;40;20;XL
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Bob 87 (S)
  2. Stuart 50 (L)
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.