Programozó versenyek

DEIK Regionális Programozó Csapatverseny, egyetemi/főiskolai kategória, 2015. november 29.

2015. november 29. 10:40 – 2015. november 29. 15:40

A főnyeremény

Mivel Manuel gyorsan és túl sok munka nélkül szeretne meggazdagodni, úgy döntött, hogy szerencsejátékban fog karriert csinálni. Kezdetben a játékosok nyereményeit és veszteségeit tervezi tanulmányozni, hogy beazonosítsa az egymást követő győzelmek mintáját, és kidolgozzon egy nyerő stratégiát. Manuel azonban – bármilyen okosnak is gondolja magát – nem tud számítógépet programozni, ezért téged kér fel, hogy írjál neki programokat, amelyek segítik őt a stratégiájának kidolgozásában.

Az első feladatod, hogy írj egy programot, amely tétek egy sorozata esetén meghatározza az elérhető legnagyobb nyereséget. A tét egy pénzösszeg, amely lehet nyerő (ezt pozitív értékként jegyezzük fel) vagy vesztő (negatív értékkel megadva).

A bemenet specifikációja

A bemenet számos tesztesetet tartalmaz. Minden teszteset egy N pozitív egész számmal kezdődik (N ≤ 10000), amely a sorozat hosszát adja meg, majd N egész szám következik. Ezek mindegyike vagy egy nyerő tétet reprezentál (pozitív értékként), vagy egy vesztőt (negatív értékként). A tétek 0-nál nagyobb és 1000-nél kisebb egész számok.

A bemenetet egy olyan teszteset zárja, amelyben N = 0.

A kimenet specifikációja

Minden tesztesetre egy sort kell a kimenetre írni, amely a teszteset megoldását tartalmazza. Lásd a példa kimenetet a pontos formátumért! Ha a sorozattal nem lehetséges pénzt nyerni, akkor a „Losing streak.” üzenetet kell kiírni.

Példa bemenet

  1. 5
  2. 12 -4
  3. -10 4
  4. 9
  5. 3
  6. -2 -1 -2
  7. 0
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. The maximum winning streak is 13.
  2. Losing streak.
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.