Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2016. június 2., Cs10 ZH

2016. június 2. 10:05 – 2016. június 2. 11:45

Nagyon magas szintű feladat (Java)

A Magas szintű programozási nyelvek 2 tárgyból aláírást szerzett hallgatókra igaz az, hogy ha összesen 50 pontnál kevesebbet szereztek a két félévközi zárthelyi számonkérésen, akkor biztosan részt vettek az ECN programozó verseny helyi selejtezőjén.

Adott egy lista, amelyen az egyes hallgatókról vagy az szerepel, hogy hány pontot szereztek a két félévközi számonkérésen külön-külön, vagy az, hogy részt vettek-e az ECN programozó verseny helyi selejtezőjén vagy sem.

Az ön feladata, hogy írjon egy olyan programot, amely a hallgatók adatait beolvasva meghatározza és a standard kimenetre írja, hogy minimálisan hány hallgatónak kell leellenőrizni a felsorolásban nem szereplő adatait is ahhoz, hogy egyértelműen és minden kétséget kizáróan megállapítható legyen, hogy a listán szereplő minden hallgató szerzett-e aláírást a tárgyból!

A bemenet több tesztesetet tartalmaz. Egy teszteset minden sorában vagy két nemnegatív egész szám (a két számonkérésen elért pontszám), vagy az „ECN”, illetve a „NO” sztring szerepel (jelezve, hogy a hallgató részt vett vagy nem vett részt az ECN programozó verseny helyi selejtezőjén). A teszteseteket egy olyan sor zárja, amely az „END” sztringet tartalmazza. Feltételezhető, hogy minden tesztesetben szerepel legalább egy hallgatói adatot tartalmazó sor.

A programjának minden tesztesetre egyetlen számot kell a standard kimenetre írnia külön sorban: azoknak a hallgatóknak a számát, akiknek a hiányzó adatai is szükségesek annak eldöntéséhez, hogy a listában szereplő minden hallgató szerzett-e aláírást a tárgyból.

Példa bemenet

  1. 30 10
  2. 25 35
  3. ECN
  4. NO
  5. END
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. 2
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.