Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2016. december 20., K16 ZH

2016. december 20. 16:25 – 2016. december 20. 18:05

Kéktúra (C#)

Írjon programot, amely nyilvántartást készít a kéktúrázókról, a hazánk leghosszabb összefüggő, körmentes turistaútvonalát (27 szakaszban összesen 1160 km) bejáró kirándulókról! Az egyes kirándulók adatai az első parancssori argumentumban megadott nevű szöveges állományban vannak leírva a következő formában:

turista_neve;szakasz_egyik_végeszakasz_másik_vége[;szakasz_egyik_végeszakasz_másik_vége]…

A sorban található sztringek mindegyike tetszőleges karaktereket tartalmazhat a pontosvessző és a kötőjel karakterek kivételével, e két karakter kizárólag a többi sztring elválasztására szolgál. A szakaszokat a két végük jellemzi, ezek sorrendje azonban tetszőlegesen felcserélhető, a Bódvaszilas–Putnok szakasz például megegyezik a Putnok–Bódvaszilas szakasszal.

A program szakaszonként gyűjtse össze az őket teljesítő túrázókat, és írja a standard kimenetre a példa kimenetben látható formában annak a szakasznak az adatait, amelyet a legtöbb túrázó teljesített! A szakasz két végpontját lexikografkus sorrendben adja meg: az egyik vége a lexikografikus sorrendben előrébb lévő vég legyen, a másik a hátrébb lévő! A szakaszt teljesítők nevét szintén lexikografikusan növekvő sorrendben írja a kimenetre, a szakasz végpontjaitól egy kettőspont és egy szóköz, egymástól pedig egy-egy szóköz karakterrel elválasztva! Ügyeljen rá, hogy a sorok végén ne álljon felesleges szóköz!

Ha több olyan szakasz is lenne, amelyet egyformán sokan teljesítettek, akkor őket az elsőként megadott végpontjuk alapján állítsa sorba és jelenítse meg a standard kimeneten!

Példa állomány (sample.txt)

  1. Peter;Badacsonytordemic-Nagyvazsony;Putnok-Bodvaszilas
  2. Gabor;Bodvaszilas-Putnok;Becske-Nograd
  3. Nikolett;Nograd-Becske;Huvosvolgy-Piliscsaba;Sarvar-Sumeg
  4. Aron;Sumeg-Sarvar;Dobogoko-Visegrad
letöltés szöveges állományként

Parancssori argumentumok

  1. sample.txt
letöltés szöveges állományként

A futtatás eredménye a standard kimeneten

  1. Becske-Nograd: Gabor Nikolett
  2. Bodvaszilas-Putnok: Gabor Peter
  3. Sarvar-Sumeg: Aron Nikolett
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.