Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2017. január 2., H14 ZH

2017. január 2. 14:00 – 2017. január 2. 15:50

Hazafelé másnap reggel (Java)

Van az úgy, hogy az ember újév másnapján felébredve nem sok mindenre emlékszik a szilveszter éjszakáján történtekből. Egyszerűen megviselik őt az események.

Az ön feladata, hogy írjon egy programot, amely külső, megbízható szemtanúk visszaemlékezése alapján meghatározza, hogy kik voltak azok a megfigyelt személyek, akik folyamatosan tömegközlekedési eszközzel tudtak eljutni a nap zárásaként a város egyik pontjából egy másikba! Egy megfigyelt személy útvonalát folyamatosnak írhatjuk le akkor, ha mindössze csak egyetlen szakaszt tett meg tömegközlekedési eszközzel, vagy ha leszállva egy tömegközlekedési eszközről egy ponton, útját ugyanarról a pontról folytatta (ugyanazzal vagy egy másik tömegközlekedési eszközzel). Ezzel szemben lehettek olyanok is, akiknek gyalogolniuk kellett egy leszállási és egy újabb felszállási hely között, így az ő utazásuk már nem tekinthető folyamatosnak.

A standard bemenet egy-egy sora azt írja le, hogy kit milyen viszonylaton (milyen jelzésű tömegközlekedési eszközön és melyik két pont között) láttak külső, megbízható szemtanúk közlekedni:

megfigyelt_neve:járat_jelzése:felszállási_hely--leszállási_hely

Sem a megfigyeltek nevei, sem a fel- és leszállási helyek megnevezései nem tartalmaznak kettőspont karaktert, és nem tartalmazzák a -- többkarakteres szimbólumot sem, ezek a megfigyeltek neveinek, a járatszámoknak, valamint a fel- és leszállási helyeknek az elválasztására szolgálnak.

A program gyűjtse össze azokat a személyeket, és írja a standard kimenetre a nevüket lexikografikusan növekvő sorba rendezve, soronként egyet-egyet, akik a megfigyelések alapján folyamatosan, gyaloglás beiktatása nélkül jutottak el a nap zárásaként a város egyik pontjából a másikba!

Példa bemenet

  1. Alfonz:10:Szocialis otthon--Auguszta
  2. Peter:5A:Laktanya utca--Benedek Elek ter
  3. Alfonz:30:Hollo Laszlo setany--Tocoskert ter
  4. Peter:19:Benedek Elek ter--Tocoskert ter
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Peter
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.