Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2017. január 3., K16 ZH

2017. január 3. 16:10 – 2017. január 3. 18:00

Plusz egy vicc (C#)

A Plusz egy vicc egy rejtvényfajta. Adva van egy üres keresztrejtvényháló és egy rakás szó, amelyek közül a legtöbbet be lehet írni szabályosan a keresztrejtvényábrába. Pár szó azonban nem fér el az ábrában, azokból egy előre megadott vicc csattanóját állíthatja össze az, aki kitöltötte a rejtvényábrát.

Az ön feladata egy olyan program írása, amely a standard bemenet első sorából beolvas két egész számot, egy keresztrejtvényábra sorainak (R) és oszlopainak (C) a számát! A következő R sorban a kitöltött keresztrejtvényábra következik, a fekete négyzetek helyén egy-egy '*' karakterrel. A programnak lesz néhány parancssori argumentuma is, ezek a majdani vicc poénját alkotó szavak lesznek.

Gondoljuk csak végig: hol és hogyan indulhat el egy szó a keresztrejtvényábrában?

  1. Vízszintesen úgy, ha vagy az első oszlopban indul, vagy a kezdőbetűjétől balra fekete négyzet található, ugyanakkor pedig a kezdőbetűje még legalább egy további karakterrel folytatódik vízszintes irányban.
  2. Függőlegesen úgy, ha vagy az első sorban indul, vagy a kezdőbetűje felett fekete négyzet található, ugyanakkor pedig a kezdőbetűje még legalább egy további karakterrel folytatódik függőleges irányban.

A programja gyűjtse össze a rejtvényábra szavait, és hozzájuk véve a parancssori argumentumokat is, készítsen egy kimutatást a különböző hosszúságú szavakról! Mindezt a standard kimeneten jelenítse meg a példa kimenetben látható formában!

Példa bemenet

  1. 5 10
  2. MERT*FLORA
  3. OPERALO*AD
  4. T*LOGIKA*D
  5. OK*LAPOZNI
  6. ZILIZ*STEG
letöltés szöveges állományként

Parancssori argumentumok

  1. ANYA CSAK EGY VAN
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. 2 betus: AD, EP, KI, NE, OK, RA
  2. 3 betus: AZT, EGY, REL, VAN
  3. 4 betus: AGAZ, ANYA, CSAK, FLIP, MERT, STEG
  4. 5 betus: ADDIG, FLORA, LOKOS, MOTOZ, TROLI, ZILIZ
  5. 6 betus: LOGIKA
  6. 7 betus: LAPOZNI, OPERALO
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.