Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2017. május 30., K14 ZH

2017. május 30. 14:10 – 2017. május 30. 15:50

Ajándék lónak ne nézd a fogát!

Írjon programot, amely a lóvásárok lebonyolításában nyújthat nagy segítséget a lókupeceknek! Köztudomású, hogy a lovaknak 20 tejfoguk van (ekkor még csikónak hívjuk az állatot), és ezeket a tejfogakat váltja a kancák 36 és a mének 40 állandó foga. A programjának lovak adatait kell feldolgoznia. Egy-egy lóról a bemenet egy-egy sorában a következő információkat olvashatjuk:

azonosító:fogsor

Az azonosító egy legfeljebb 20 karakterből álló sztring, amely az angol ábécé betűin kívül legfeljebb számjegy és kötőjel karaktereket tartalmaz. A fogsor egy 20, 36 vagy 40 karakter hosszúságú sztring, amely csak a pluszjel ('+'), a mínuszjel ('-') és a hullámvonal ('~') karaktereket tartalmazhatja. A pluszjel azt jelöli, hogy az adott fog tökéletesen ép, a mínuszjel azt jelöli, hogy az adott fog még ki sem nőtt vagy már kihullott, míg a hullámvonal karakter erősen kopott fogra utal.

Feltételezheti, hogy a lóvásáron nem lesz több egyszerre 20 lónál, így elegendő ennyi adat fogadására felkészítenie a programját.

A programja írja a standard kimenetre azoknak a lovaknak az azonosítóit lexikografikusan növekvő sorrendben, amelyeknek egyetlen kopott foguk sincs! Ha több ilyen ló is lenne, akkor közülük először a mének azonosítóit, aztán a kancákét, végül pedig a csikókét írja a standard kimenetre! Ha ez alapján is több azonos tulajdonságú lovat talál, akkor az ő azonosítóikat lexikografikusan növekvő sorrendben írja a kimenetre!

Példa bemenet

  1. A:+++++++++++++++++~++++++++++++++++++++++
  2. B:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  3. C:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  4. D:+++++-----+++++-----
  5. E:-----+++++-----+++++
  6. F:~~~~~+++++~~~~~+++++
  7. G:+++++~~~~~+++++~~~~~
  8. H:++++++++++++++++++++++++++++++++++++
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. B
  2. C
  3. H
  4. D
  5. E
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.