Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 1, 2017. június 8., Cs8 ZH

2017. június 8. 8:10 – 2017. június 8. 9:50

Ingatlanügynök

Petra kiadó szobát keres, és álmai szobájának a kiválasztásához ingatlanügynök segítségét kéri. Abban állapodnak meg, hogy az ingatlanügynök végigvezeti Petrát a lehetséges kínálaton, és a nap végén majd Petra eldönti, hogy melyik szoba nyerte el legjobban a tetszését. Így is történik: reggel találkoznak, és elindulnak szobanéző körútjukra. Járják sorra a lakásokat, Petra mindegyik lakásnál jegyzetel, felírja a kiadó szobák adatait. Így megy ez egészen a nap végéig. A nap végén, amikor Petra végigpillant jegyzetein, szörnyű gyanú támad a szívében: az ingatlanügynök úgy vezette őt végig a lakásokon, hogy közben egyre kisebb és kisebb szobákat mutatott be neki ajánlatként. Vagy mégsem?

Írjon programot, amely Petra jegyzeteinek ismeretében eldönti, hogy a neki bemutatott szobák mérete valóban egyre kisebb és kisebb-e (azaz szigorúan monoton csökkenő sorozatot alkot-e), vagy sem! Előbbi esetben egy „YES”, egyébként pedig egy „NO” üzenetet írjon a standard kimenet első sorába! Ne feledje ezt az egyetlen sort soremelés karakterrel lezárni!

A bemenet állományvégjelig (EOF-ig) soronként két pozitív egész számot tartalmaz, a megtekintett szoba hosszúságát és szélességét (méterben megadva). A két számot az egyes sorokon belül szóköz karakterek választják el egymástól.

1. példa bemenet

  1. 10 5
  2. 7 7
  3. 6 8
letöltés szöveges állományként

Az 1. példa bemenethez tartozó kimenet

  1. YES
letöltés szöveges állományként

2. példa bemenet

  1. 17 2
  2. 6 6
  3. 9 4
  4. 5 7
letöltés szöveges állományként

A 2. példa bemenethez tartozó kimenet

  1. NO
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.