Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2017. december 12., K16 ZH

2017. december 12. 16:10 – 2017. december 12. 17:50

Fenevadak (Java)

Peti szülinapjára megkapta a Közép-Európa fenevadjai című könyvet, amely telis-tele van mindenféle vérszomjasabbnál vérszomjasabb ragadozó állat fényképével. Azóta aztán nincs megállás: valahányszor csak állatkertben jár, az ott készült fényképeken lévő állatokat igyekszik a könyvbeli képek alapján beazonosítani, és elolvasni róluk minden tudnivalót.

Írjon programot, amely a standard bemenet első sorából beolvassa a Közép-Európa fenevadjai című könyvben szereplő vadállatok neveit, amelyek egy-egy vessző karakterrel vannak elválasztva egymástól! A vadállatok nevei egyediek, ahogyan a könyvben sem szerepel egyik vadállat leírása sem egynél többször. A második sor egyetlen egész számot tartalmaz, a Peti által készített fényképek számát (n-et). A következő n sor mindegyikében állatnévlisták állnak, egy-egy sor azt írja le, hogy egy adott fényképen milyen állatok ismerhetők föl. Az állatok neveit itt is vessző karakterek választják el egymástól. Természetesen előfordulhat, hogy egy képen azonos fajú állatokból több is látható (például egy nagyobb csorda vagy falka tagjaként), ekkor a felsorolásban többször is előfordul ugyanannak az állatnak a neve.

A programja számolja össze és írja a standard kimenetre, hogy hány olyan fénykép szerepel a felsorolásban, ahol Peti minden egyes állatot be tud azonosítani a könyve segítségével! Ne felejtse el a kimenet egyetlen sorát soremelés karakterrel zárni!

Példa bemenet

 1. hiuz,farkas,medve,sas,solyom,erdei fulesbagoly,kuvik,uhu
 2. 10
 3. teve,zsiraf
 4. hiuz
 5. farkas,medve
 6. oz,farkas,szarvas
 7. farkas,farkas,farkas
 8. golya,erdei fulesbagoly
 9. uhu
 10. facan,nadi poszata,facan
 11. kuvik
 12. uhu,erdei fulesbagoly,kuvik
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

 1. 6
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.