Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2017. december 12., K18 ZH

2017. december 12. 18:00 – 2017. december 12. 19:40

Túrastatisztika (C#)

Az év vége a számadások időszaka. Eljön ez a pillanat a túraszervezők életében is, akik ezúttal azt nézegették, hogy kik teljesítették az idei évben kiírt túráikat. A túrázókat könnyű azonosítani, mindenkinek egyedi neve van, azaz nincs két azonos nevű turista. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha valakinek a neve több túránál is felbukkan, akkor az illető több túrát is teljesített az évben.

Írjon programot, amely a standard bemenetről túrák megnevezéseit olvassa be, valamint azt, hogy mely turisták teljesítették az adott túrát az évben! A bemenet ennek megfelelően több szakaszból áll. Minden szakasz első sora egy túra megnevezése, amelyet egy kettőspont karakter követ, ez a karakter egyben a sor utolsó karaktere is. A további sorokban egyesével fel vannak sorolva azoknak a turistáknak a nevei, akik az adott túrát teljesítették. A turisták nevei nem tartalmaznak kettőspont karaktert.

Az adatok beolvasását követően a programja határozza meg azoknak a turistáknak a neveit, akik pontosan egy túrát teljesítettek ebben az évben (se többet, se kevesebbet), és ezeket ábécérendbe szedve (lexikografikusan növekvő sorrendben) írja a standard kimenetre, soronként egyet-egyet!

Példa bemenet

  1. Matrahegy 20:
  2. Timea
  3. Mark
  4. Noemi
  5. Normafa 25:
  6. Noemi
  7. Tamas
  8. Mark
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Tamas
  2. Timea
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.