Programozó versenyek

Magas szintű programozási nyelvek 2, 2017. december 18., H8 ZH

2017. december 18. 8:05 – 2017. december 18. 9:50

Költözés (C#)

Költöz(tet)éskor minden négyzetcentiméter számít. Hát még a köbcentiméterek és a kilók! Így vannak ezzel a profi költöztetőcégek is, ezért gyakran előfordul, hogy a költöztetés előtt részletes listát kérnek a szállítandó tárgyak méreteiről, hogy optimalizálhassák az erőforrásaik (az emberek és a járművek) kihasználtságát.

A feladata, hogy írjon egy programot, amely a standard bemenet első sorából beolvas egy egész számot (n-et), majd a következő n sorból szállítandó tárgyak adatait olvassa! Minden szállítandó tárgynak van egy megnevezése, egy térfogata és egy tömege. A megnevezés egy sztring, a térfogat és a tömeg egy-egy egész szám. Ezeket az adatokat egy-egy pontosvessző karakter választja el egymástól a soron belül.

A programja írja a standard kimenetre a szállítandó tárgyak megnevezéseit a sűrűségük (tömeg/térfogat) szerint csökkenő sorba rendezve, soronként egyet-egyet! Ha több tárgynak is azonos lenne a sűrűsége, akkor őket a térfogatuk szerint növekvő sorrendben jelenítse meg a kimeneten! Ha kettő vagy több tárgynak azonos lenne a sűrűsége és a térfogata is, akkor őket a megnevezésük szerint ábécérendben (lexikografikusan növekvő sorrendben) sorolja fel!

Példa bemenet

  1. 7
  2. ruhas szekreny;8;80
  3. mosogep;2;40
  4. puff;2;4
  5. konyvespolc;2;5
  6. faliszekreny;2;4
  7. iroasztal;4;8
  8. allolampa;1;10
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. mosogep
  2. allolampa
  3. ruhas szekreny
  4. konyvespolc
  5. faliszekreny
  6. puff
  7. iroasztal
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.