Programozó versenyek

Programozási nyelvek 2, 2018. október 17., Sz14 ZH

2018. október 17. 14:05 – 2018. október 17. 15:50

Valóságshow

Minden valóságshow legizgalmasabb eleme a kiszavazás. Kiszavazáskor a résztvevők mindegyike megnevezhet valakit, akit szeretne eltávolítani a csoportból, hogy ezzel saját esélyét növelje a fődíj elnyerésére. Mivel a többi játékos is pontosan ezt teszi, előfordulhatnak olyan esetek, hogy valakire többen is szavaznak, míg másokra kevesebben.

Írjon programot, amely a standard bemenet első sorából beolvas két nemnegatív egész számot, N-et és k-t, majd a bemenet következő N sorából beolvassa a valóságshow aktuális szereplőit, valamint azt, hogy az adott szereplőre kik szavaztak! Egy-egy sor a következőképpen épül fel:

játékos_neve:[szavazó_neve[,szavazó_neve]…]

A játékos_neve és a szavazó_neve minden esetben egy sztring, mely akár szóköz karaktereket is tartalmazhat. Ha egy játékosra senki sem szavazott, akkor abban a sorban nem lesznek felsorolva szavazók.

A programja írja a standard kimenetre azoknak a játékos(ok)nak a neve(i)t, akikre legalább k másik játékos szavazott! Ha több ilyen játékos is lenne, akkor őket a rájuk szavazók száma szerint csökkenő sorrendben tüntesse fel a kimeneten! Ha több játékosra is ugyanannyian szavaztak volna, akkor az ő neveik lexikografikusan növekvő sorrendben jelenjenek meg a kimeneten! Ha egyetlen játékosra sem érkezett legalább k szavazat, akkor ne írjon semmit a kimenetre!

Példa bemenet

  1. 6 1
  2. Bumfordi:
  3. Falu Bikaja:Fitos Orr,Langaleta
  4. Fitos Orr:Bumfordi
  5. Langaleta:
  6. Sapadt Arc:Falu Bikaja,Vigyori
  7. Vigyori:Sapadt Arc
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. Falu Bikaja
  2. Sapadt Arc
  3. Fitos Orr
  4. Vigyori
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.