Programozó versenyek

Programozási nyelvek 2, gyakorló feladatsor, 2020. október 15.

2020. október 15. 0:00 – 2020. december 1. 12:00

Fenevadak újratöltve (Java)

Peti szülinapjára megkapta a Közép-Európa fenevadjai című könyvet, amely telis-tele van mindenféle vérszomjasabbnál vérszomjasabb ragadozó állat fényképével. Azóta aztán nincs megállás: valahányszor csak állatkertben jár, az ott készült fényképeken lévő állatokat igyekszik a könyvbeli képek alapján beazonosítani, és elolvasni róluk minden tudnivalót.

Írjon programot, amely a standard bemenet első sorából beolvassa a Közép-Európa fenevadjai című könyvben szereplő vadállatok neveit, amelyek egy-egy pontosvessző karakterrel vannak elválasztva egymástól! A vadállatok nevei egyediek, ahogyan a könyvben sem szerepel egyik vadállat leírása sem egynél többször. A második sor egyetlen egész számot tartalmaz, a Peti által készített fényképek számát (n-et). A következő n sor mindegyikében állatnévlisták állnak, egy-egy sor azt írja le, hogy egy adott fényképen milyen állatok ismerhetők föl. Az állatok neveit itt vessző karakterek választják el egymástól. Természetesen előfordulhat, hogy egy képen azonos fajú állatokból több is látható (például egy nagyobb csorda vagy falka tagjaként), ekkor a felsorolásban többször is előfordul ugyanannak az állatnak a neve.

A programja minden egyes fénykép esetén írja ki a standard kimenetre soronként azoknak az állatoknak a darabszámát, amelyeket Peti nem tud beazonosítani a fényképről a könyve alapján!

Példa bemenet

  1. hiuz;farkas;medve;sas;solyom;erdei fulesbagoly;kuvik;uhu
  2. 10
  3. teve,zsiraf
  4. hiuz
  5. farkas,medve
  6. oz,farkas,szarvas
  7. farkas,farkas,farkas
  8. golya,erdei fulesbagoly
  9. uhu
  10. facan,nadi poszata,facan
  11. kuvik
  12. uhu,erdei fulesbagoly,kuvik
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. 2
  2. 0
  3. 0
  4. 2
  5. 0
  6. 1
  7. 0
  8. 3
  9. 0
  10. 0
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.