Programozó versenyek

Programozási nyelvek 2, 2020. november 23., H14 ZH

2020. november 23. 14:05 – 2020. november 23. 15:45

Olvasni jó!

A gyerekek személyiségének fejlesztésében kiemelt fontosságú, hogy minél több könyvet olvassanak el önállóan. Az olvasmányélmények egy életre elkísérik az embert, egy-egy főhős gyakran válhat az olvasó példaképévé.

Írjon programot, amely a standard bemenetről állományvégjelig (EOF-ig) gyerekek neveit és az általuk elolvasott könyvek címeit olvassa be soronként! Egy-egy sor alakja a következő:

név#könyvcím[#könyvcím]…

A név és minden könyvcím olyan sztring, amely nem tartalmaz kettőskereszt („#”) karaktert, a kettőskereszt karakterek kizárólag a név és a könyvcímek egymástól való elhatárolására szolgálnak a sorban.

A programja azokat a könyveket írja ki a standard kimenetre, soronként egyet-egyet, amelyeket legalább két gyerek elolvasott! A könyvek címei a bemenetről olvasott alakban kerüljenek kiírásra, de a nagybetűssé alakított formájuk szerint legyenek lexikografikusan növekvő sorrendbe rendezve! Minden könyv címe mellett szerepeljenek azoknak a gyerekeknek a nevei is lexikografikusan növekvő sorrendben, akik elolvasták az adott könyvet! A könyvcímek és a nevek kiírásának pontos formátumát lásd a példa kimenetben!

Példa bemenet

  1. Laura#A ket Lotti#A Pal utcai fiuk#Legy jo mindhalalig
  2. Beno#Kincskereso kiskodmon#Egri csillagok#A Pal utcai fiuk
  3. Hanna#A ket Lotti#A Pal utcai fiuk
  4. Karcsi#Egri csillagok#Legy jo mindhalalig#A Pal utcai fiuk#Goriot apo
letöltés szöveges állományként

A példa bemenethez tartozó kimenet

  1. A ket Lotti: Hanna, Laura
  2. A Pal utcai fiuk: Beno, Hanna, Karcsi, Laura
  3. Egri csillagok: Beno, Karcsi
  4. Legy jo mindhalalig: Karcsi, Laura
letöltés szöveges állományként
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar, v. 2019.03.01.